2015. január 29., csütörtök

Paul Washer Az együttjárásról a Biblia mércéje szerint 2.rész


Igazi férfiasság és nőiesség


- Mit jelent férfinak lenni?

Mikor is kezdhetsz el gondolkozni azon, hogy kapcsolatba lépj valakivel? A Biblia szerint akkor amikor már készen állsz az elköteleződésre. Vagyis amikor már képes vagy lelkileg vezetni egy nőt.
 " Minden férfi feje Krisztus, az asszony feje a férfi, Krisztus feje pedig Isten.” (1Kor 11,3)

Egy másik fontos része ennek, hogy te legyél az ő védelmezője, az, aki törődik vele. Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy izmosnak kell lenned vagy erősnek, annál inkább azt, hogy ha kell, le tudod tenni érte az életedet. És soha nem hagyhatod őt magára! Ez a becsületességről és a jellemről szól. Mert ha ő szörnyen átalakul, vagy az egész személyisége totál megváltozik, akkor sem állhatsz tovább.

És ott a harmadik része a dolognak: Gondoskodni róla anyagilag. Mert ugye elhagyod apád és anyád…:) 

  
„Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek egy testté.” (1Móz 2:24)




És most a lányokról, ők akkor most fel vannak mentve? Nem, ők sincsenek. Mit mond a Biblia a szépségről? Azt nagyon jól tudjuk, hogy a világ mit nevez szépségnek, mert ezt van elég alkalmunk megismerni. A világ megmutatja, és mi megtanulhatjuk, hogyan öltözzünk.
A kultúra amiben élünk egyszerűen lerombolta a nőiességet, tönkretette az igazi szépséget, kiirtotta még az elegancia reményét is, és mindezt felcserélte az érzékiséggel. Muszáj újratanulnunk a szépség és az öltözködés elveit, mert a világ már teljesen átformált minket.
"A visszafogott öltözködés nem arról szól, hogy eltakarjuk a testünket, mert nem tetszik vagy mert rejtőzködni akarunk...hanem sokkal inkább a méltóságunk kimutatásáról."   Jessica Rey
Természetesen a nőiesség többről szól mint, hogy hogyan öltözködünk és hogyan viszonyulunk a fiúkhoz, de most túl hosszú lenne mindent leírni. Nemsokára egy újabb részben írok bővebben is. :)

Hadd mondjak el valamit, amit főiskolákon mindig szoktam tanítani. Ha ruházatod az arcodat emeli ki, az Istentől van… ha viszont a testedet emeli ki, amit viselsz, akkor a fiúk figyelmét nem Istenre irányítod. Most már  te is látod, mi is folyik körülöttünk. Még te is, hogyha tagja vagy ennek a társadalomnak valószínű, hogy lejjebb adtad a mércét. Megengedted a srácoknak, hogy úgy beszéljenek és bánjanak veled, ami nem helyes.És ha visszamehetnél nagymamád korába, akkor az emberek lenéznének azért, amiért így viselkedsz. Amiért megengeded másoknak, hogy így viselkedjenek veled.

Arról beszélek tehát, hogy lejjebb engedtük a mércét. Ez  a világban normális, mert a világ Isten nélküli, de mi keresztények lennénk, vagy nem? Itt van a legnagyobb probléma a generációnkkal, szándékosan nem mondom, hogy a ti generációtokkal, hanem a miénkkel.

Azt hisszük, hogy ahhoz, hogy meg tudjuk szólítani őket, olyanná kell lennünk, mint a világ. De Jézus azt mondta, hogy ahhoz, hogy meg tudjuk szólítani ezt a világot, ahhoz éppen, hogy szembe kell állnunk vele.



forrás: http://havannacsoport.hu/index.php/kereszteny-tanitasok/paul-washer-az-egyuettjarasrol




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése