2015. január 22., csütörtök

Leslie Ludy – Három kérdés


Itt van néhány kérdés amit imádságban átgondolhatsz:


  1. Mivel töltöm az időm nagy részét?
  2. Hova fordulok pihenésért és kikapcsolódásért?
  3. Vannak olyan dolgok az életemben amik nélkül nem tudnék élni?

Az egyik legegyszerűbb módja annak,hogy valamiről megtudd, hogy bálvánnyá vált az életedben az az,hogy nem tudod elképzelni, hogy nélküle élj. Ha Isten arra kérne,hogy bizonyos dolgokat elhagyj, meg tudnád-e tenni?
Ezek lehetnek jó dolgok is, például egy kapcsolat, a házasságod vagy a családod. Ezek is bálvánnyá válhatnak, ha Isten elé helyezed őket. Sabina Wurmbrandnak is volt férje és gyereke,mégis mikor választania kellet Jézus és a férje között Jézust választotta.

Egyszer egy lány elmondta, hogy szeretne közelebb kerülni Istenhez, de őszintén bevallja, hogy több időt tölt facebookozással mint imádsággal és az Ige olvasásával.

Mivel töltöd a legéberebb óráidat? Úgy értem vársz mire fáradt és kimerült leszel, és akkor kezded el tanulmányozni a Bibliát? Mibe adod bele a legtöbb energiádat? Isten királyságába vagy valami másba?
Hová fordulsz pihenésért és felfrissülésért? Isten jelenlétéhez? Tapasztaltad, hogy a legnagyobb kikapcsolódás az Ő jelenlétében lenni és imádkozni? Vagy ezek csak ismerősen csengő szavak számodra, de igazából megvan a saját kikapcsolódási formád. Ha kikapcsolódásra van szükséged rögtön a barátaidhoz mész, beültök valahová, megnézel egy filmet,felnézel Facebookra vagy Istent keresed? Ha mindezek a dolgok eltűnnének az életedből, elég lenne-e Jézus?


Hallottam egy emberről akit börtönbe zártak egy évre. Egyedül raboskodott egy sötét cellában, bármiféle emberi társaság nélkül. Mikor kiengedték már alig látott, mert a szeme elszokott a napfénytől, az arca mégis ragyogott. Az emberek kérdezgették: Hogyan tudtad túlélni? Hogy bírtad ki? Ő csak ennyit válaszolt: - Olyan volt mint egy nászút Jézussal. Szívesen csinálnám újra.
Képesek lennénk lemondani mindenről és élvezni Isten jelenlétét, ahogyan ez az ember tette? Nem kell várnunk, hogy bebörtönözzenek, már ma is feladhatjuk a Facebook és mozimaratonjainkat, hogy Jézussal töltsük az időnket.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése