2015. január 10., szombat



Egy Krisztus központú szív




Mindegyik keresztény nőben akit csodálok egy dolog volt közös: elszántan,teljes odaadással és szenvedélyes szeretettel szerették Jézust. Jézus Krisztust helyezték minden fölé az életükben;a siker,a népszerűség,család, minden kényelem és anyagi dolog felé. És bőven a fiúk felé.
Amy Carmichael lemondott arról a jogáról is, hogy megházasodjon és helyette 1000 indiai gyereket mentett meg a prostitúciótól. Az ő története Jézus Krisztussal messze felülmúlja az összes szerelmes történetet amit valaha írtak.
Sabina Wurmbarnd lemondott arról, hogy boldogan éljen élete szerelmével, Richarddal,amikor a között kellett döntenie, hogy őt válassza vagy Jézust,az első szerelmét. Amikor egy konferencián minden lelkipásztort arra kényszerítettek, hogy tagadják meg a hitüket, Sabina Richard fülébe súgta: Ugye te nem fogod ezt tenni?
- Akkor elveszítheted a férjedet.- mondta Richard.

-Inkább veszítem el, mintsem, hogy legyek egy áruló felesége. Mivel Richard megfogadta Sabina javaslatát 10 évre bebörtönözték.
Gladys Aylward az egész fiatalkorát egy háború sújtotta faluban töltötte Kínában-ahelyett, hogy férjet kereset volna magának- inkább Isten királyságát akarta szolgálni, mintsem a házasságát,a családját,és a kényelmét. Az eredmény: több száz erőszakos börtönőr változott meg, 200 árva életét mentette meg és több ezren tértek meg a sötétségből Isten fényességébe.
Catherina Booth lemondott a kényelmes házasságról és családi életéről, amikor nemcsak megengedte a férjének, hogy az elnyomottak és a haldoklók között szolgáljon, hanem ő maga is csatlakozott hozzá. Az egész éjjelen át tartó imaalkalmakat és a nyomornegyedekben való hosszú és fárasztó gyaloglást választotta a modern egyház megvetésével, a biztonságos és kényelmes otthon helyett.
Amikor ezeknek a nőknek az életét tanulmányozom lenyűgözve állok a Krisztus iránti elszántságuk előtt. Nem csak azt mondták, hogy Jézus Krisztus az első az életükben,hanem megélték. Akár a házassághoz való jogukat, akár a ,,boldogan élnek míg meg nem halnak" életstílust adták fel, a közös az volt,hogy mindenekfelett tartották Isten dicsőségének a védelmét.
Ennek így kell lennie a mi életünkben is.


Jézus Krisztusnak - és nem a fiúknak - kell az életünk középpontjában állnia. Ha Krisztus központú a szívünk akkor többé nem a fiúk dominálják a gondolatainkat,cselekedeteinket és döntéseinket. Sőt,Jézus annyira megragadja a lelkünket,hogy az összes fiú akivel találkozunk látni fogja, hogy Krisztus az egyetlen és mindenkori hercege a szívünknek. És egy igazi Isten szerinti férfi ilyen nőt keres.




Copyright © 2009-2013 setapartgirl. All rights reserved. A Division of Ellerslie Mission Society.
Szerző: Leslie Ludy
Fordította: Radányi Zsuzsa és Radányi Anna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése