2015. április 16., csütörtök

Lehetetlen küldetés


 Szeretnék egy beszámolót írni nektek arról diákhétvégéről amin a múlt hétvégén voltunk. A téma az evangélium hirdetése volt, a legnagyobb és leglehetetlenebb küldetés amit a világ valaha látott. Annyira fantasztikus tanítások voltak, hogy muszáj megosztanom veletek is.

Szóval a péntek esti előadás:


A tanító, Grész Gábor - a Fiatalok az Élet Küszöbén Keresztény Diákszervezet vezetője - arról beszélt, hogy kire bízta Jézus az evangélium hirdetését és hogyan érhetjük el, hogy a Földön mindenkihez eljusson az örömhír.
Tehát, kit küld el Isten?

  „…Kit küldjek el, ki megy el követségünkben?” (Ézsaiás 6:8) 


Mielőtt bármit is tennénk, először válaszolnunk kell arra a kérdésre, hogy KI VAGYOK?

Először is Isten képmásai.

,,Teremtett tehát Isten embert az ő képmására, Isten képére teremtette őt: férfivá és nővé teremtette őket." 1 Mózes 27.

Másodszor, mindannyian elbuktunk.

,,...mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." Róma 3:23-24.

Harmadszor, ha Krisztus az életünkben van, újjáteremtettek vagyunk.

,, Ezért ha valaki Krisztusban van új teremtés az, a régi elmúlt, és íme új jött létre." 2 Kor.5.17.

Végül, Isten családjához tartozunk, tehát családtagok vagyunk.

,, Akik pedig  befogadták -Jézust- azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekei legyenek, mindazokat akik hisznek az Ő nevében." János 1,12.


 A legtöbb munka velünk van. Ha képtelenek vagyunk önmagunkat megváltoztatni, hogyan akarunk hatni másokra? Viszont Isten már megtette a leglehetetlenebbet: újjáteremtett minket! Mikor Krisztust befogadtuk új szívünk lett, kicserélődtünk, már Isten gyermekei vagyunk. Tehát a nehezén már túl vagyunk.:)
Istennek nem az számít, hogy mit teszünk hanem az, hogy kik vagyunk. Ugyanis minden amit teszünk abból fakad, hogy kik vagyunk. Ha megismertük Istent akkor szeretnénk, hogy mások is megismerjék Őt. Ha megéreztük a szeretetét akkor szeretnénk, hogy mások is átélhessék...

Folyt.köv.:)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése