2015. május 14., csütörtök

8 könyv ami megváltoztathatja az életedet


 Nem csak egy sablonszövegnek szánom a címet, hanem tényleg olyan könyvekről szeretnék írni amik az én életemet átformálták. Mindegyiket bemutatom röviden hogy lássátok melyik milyen témával foglalkozik és milyen élethelyzetben lehet a leghasznosabb.:)

1. Josh McDowell: Több mint ács  


 Ha a hitedet szeretnéd erősíteni, vagy értelmes válaszokat szeretnél adni evangelizáció során mindenképp olvasd el.:) A könyv többek között olyan témákkal foglalkozik, mint : Ki volt Jézus? Mitől más mint a többi vallásalapító? Mi bizonyítja a feltámadást? Megbízható-e a Biblia? 
A szerző eredeti célja a kereszténység megcáfolása volt, amihez nagy lendülettel hozzá is látott...végül ez lett belőle. Ha érdekel, hogyan lett egy kételkedő emberből meggyőződéses keresztény csak ajánlani tudom.     


2. Linda Dillow: Érdemes várni

Ez a könyv kifejezetten lányoknak szól, egyedülállóknak, házasodni készülőknek és bizonytalanoknak. Ha keresztény körökben nőttünk fel már évek óta hallgatjuk, hogy várjunk a házasságig, de néha teljesen elbizonytalanodunk, hogy valóban megéri-e. A szerzőnő nagyon meggyőzően írja le a miérteket. Rengeteg példát hoz különböző nők életéből, olyanokéból akik hosszú ideje egyedülállók, akik erőszak áldozatai lettek, vagy akik homoszexualitással küzdöttek. Akkor is érdemes elolvasnod ha a könyv címéről csak annyi jut eszedbe, hogy ,, már késő, rám ez nem vonatkozik". Isten ugyanis mindenkinek új kezdetet nyújt, neki teljesen mindegy, hogy milyen hibákat követtél el. Ne vádold magad, olvasd el a könyvet és fogadd el Jézus megbocsájtását!




3. Leslie Ludy: Set-Apart Femininity


     Bár csak angolul jelent meg, annyira olvasmányos és könnyű nyelvezetű, hogy egyáltalán nem nehéz olvasni. Ajánlom minden lánynak ha szeretné tudni mit jelent Isten szemében a nőiesség. Számomra a legmeghatározóbb könyv amit valaha olvastam! Többek között olyan kérdéseket jár körül mint a valódi szépség, a Krisztusnak szánt élet, elégedettségünk és boldogságunk forrása, a szingliség, az udvarlás, házasság, szolgálat és még rengeteg más. Olyan múltbeli és nem olyan régen élet keresztény nők életén keresztül mutatja be, hogy mit jelent teljesen átadni az életünket Jézusnak mint Amy Carmichael - indiai misszionárius- , Sabina Wurmbrand - romániai lelkészfeleség, Jackie Pullinger - aki drogfüggőkkel foglalkozott. Elég sok keresztény könyvet olvastam, de ez volt az egyetlen aminek a hatására szó szerint megváltozott az életem. 

Folyt. köv.


                  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése