2015. február 1., vasárnap

Valódi nőiesség



A Példabeszédek 31. nőideáljának titka

A Bibliában szereplő nő sokkal többet tesz mint süt, főz és hímzéseket készít. Itt láthatunk még néhány példát az életéből:
Hűséges a férjéhez, még mielőtt egyáltalán megismerné. ( 31:12),, Erő és méltóság árad róla, és nevetve néz a holnap elé. szerzŐ: Leslie Ludy



Az évek alatt számtalan keresztény nőtől hallottam hasonlókat:
" Elegem van abból, hogy azt hallgassam, hogy a Példabeszédek 31. szerinti nővé kell válnom! Vagy: Soha nem fogom elérni azt a szintet ezért inkább meg sem próbálom! "
Úgy tűnik a keresztény nők eldöntötték, hogy bojkottálják a valódi, erőteljes nőiességet, különösen ha a Példabeszédek 31.-ben szereplő "háziasszony-szuperanyukáról" van szó. Engem is körülvett néhány jelentős keresztény nő akik szabályként állították fel a Példabeszédekben szerelő nőideál elkerülését, mert úgy tűnik, hogy túl nagy nyomást helyez a mai nőkre.




Bőséges erőforrásokkal rendelkezik (31:14)
Fizikálisan is erős és folyamatosan erőt szerez. ( 31:17)
Energikus és ellátja a feladatait. (31:18)
Megsegíti a gyengéket. (31:20)
Nem ismer félelmet. (31:21)
Méltóságteljes és előkelően öltözködik. (31:22,25)
Tiszteletet és megbecsülést szerez a férjének. (31:23)
Kiváló tanár és szónok. (31:26.)
Kivívja mások tiszteletét és megbecsülését.(31:28-30)
Tiszteli Istent.(31:30)

Szája bölcsességre nyílik, és nyelve szeretetre tanít.

(31.25-26.)
Egyértelműen nem egy gyenge, bátortalan, kimerült, túlterhelt vagy elnyűtt mintája a nőiességnek! Sokkal inkább a Biblia lenyűgöző leírása tárul elénk a győzelmes, erős nőről. A Példabeszédek 31. fejezetében leírt nő élete csodálatos, emberfeletti, diadalmas, lenyűgöző, teljes és másokat szolgáló.

Hogyan képes ilyen elképesztő dolgokat véghezvinni?
A titka nem önmagában rejlik. Teljes mértékben egy olyan erőforrásra támaszkodik ami nem az övé. Ugyanúgy mint Dávidnak, az ő ereje is Istentől van.
Ahelyett, hogy csak csodálnánk és megállapítanánk, hogy mi erre sosem leszünk képesek, itt az ideje, hogy meglássuk, hogy Krisztus számunkra is biztosítja ezt az erőt. Erőt ad, hogy mi is győzelmes, erőteljes életet élhessünk. Egy olyan életet amitől szó szerint sokkot kap a minket körülvevő világ.









fordította: Radányi Anna
Copyright © 2009-2013 setapartgirl. All rights reserved. A Division of Ellerslie Mission Society.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése