2015. február 12., csütörtök


Könyvajánló : Elisabeth Elliot könyvei




Elisabeth Elliot (Elisabeth Howard; December 21, 1926) keresztény írónő és előadó. Első férje Jim Elliot 1956-ban Kelet Equadorban hat meg miközben az evangéliumot próbálta elvinni négy társával egy auka nevű ( mai nevén Huaorani) törzshöz. Elisabeth később két évet szolgált azok között az emberek között akik megölték a férjét. Miután több évig volt misszionárius Dél-Amerikában visszatért az Egyesült Államokba, ahol több mint 20 könyvet írt. Egészen a hetven éves koráig járta az országot, megosztva élettapasztalatait és tudását.



Az engedelmesség szabadsága-Biztos helyen 

A történet még az auka indiánok között zajlik, kétségek, gondolatok és aggódások gyötrik az írónőt...
A Szentírás alapján próbál megbirkózni a kérdésekkel. 
,, Teljes szívvel át tudjuk adni magunkat Istennek, és nyugodtan le tudunk tenni mindent " Mi lesz ha" és a " De mi lesz akkor"aggályt? Valóban ki tudjuk mondani előtte: ,, Bármit döntesz felőlem, Uram, bármit mondasz nekem, mit tegyek vagy milyen szenvedés vár rám, a parancsodra várok! Nincs saját tervem. "
Máshogy nem lehetünk boldogak Jézusban. A jövőnk talán fenyegetően mered felénk, de azzal a bizalommal nézhetünk fel a világegyetem alkotójára, hogy semmi sem kerüli el a figyelmét vagy semmi sem siklik ki erős kezéből..."
Elisabeth a szomorúság közepette is örömről, megelégedettségről, elkötelezettségről szól. Megingathatatlan hite az Atya szívét mutatja be és életét állítja elénk.


Itt tudod megrendelni: http://www.goodnews.hu/product_info.php/keresztyen-elet-elliot-elisabeth-engedelmesseg-szabadsaga-p-1789

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése