2014. december 30., kedd

Abortusz?



Egy asszony elmegy a nőgyógyászhoz, és így szól: - Doktor úr, óriási
bajban vagyok és nagyon nagy szükségem lenne a segítségére. A
gyermekem még nincs egy éves, és megint terhes lettem. Nem akarok ilyen közeli korú gyerekeket. - Rendben, mit szeretne tőlem? 
 -Azt szeretném, hogy szakítsa meg a terhességemet, nagyon számítok Önre. Az orvos gondolkodóba esik, majd így szól: - Azt hiszem, van egy jobb megoldás, ami az Ön számára is kevésbé veszélyes. A nő elmosolyodott,gondolván a doki megértette, mit szeretne. 

Az orvos folytatta Nézze, hogy ne kelljen egyszerre két kisbabára vigyáznia, öljük meg azt, amelyik az ölében van most. Így tudna egy kicsit pihenni, mielőtt a másik megszületik. Ha meg akarjuk ölni az egyiket, mindegy melyik az. Az Ön testére semmi veszélyt nem jelentene, ha az ölében lévő babát választaná. A hölgy elszörnyedt. - Na de, doktor úr! Milyen szörnyű! Megölni egy gyereket, az bűn! - Szerintem is, - mondta az orvos - de nekem úgy tűnt, ez Önnek nem probléma, és azt gondoltam, akkor ez a legjobb megoldás. Az orvos elmosolyodott, érezte, érthetővolt az álláspontja. Sikerült meggyőznie a mamát arról, hogy nincs különbség aközött, hogy egy már megszületett gyereket ölnek meg, vagy azt, aki még az anyaméhben van. A bűn ugyanaz!




 4.hét : Kialakul az embrió alapformája,  mérete   kb 5mm. Kialakulnak a végtagok.
 8.hét: Kifejezett emberi formát mutat, hossza  kb 2,5 cm.
 12. hét: Már el lehet dönteni az embrió  nemét.Alszik, ébred, mozgatja a fejét,  lábujjait, kinyitja és bezárja a pici száját. Ha  hozzáérnek a kezéhez, tenyerét ökölbe  szorítja.
 ...
 A 12. hétig végeznek abortuszt.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése