2015. december 29., kedd

Nyisd ki az ajándékod!

Jézus kegyelme minden reggel megújul. Minden nap egy új lehetőség. Minden reggel egy "Karácsony". Felkelsz, odaszaladsz a fához, és kinyitod alatta az ajándékodat. Vagy nem. Ez a Te döntésed. Jézus minden reggel odakészít számodra valamit, valami különlegeset, amivel tudsz játszani, vagy valami értékes csecsebecsét, aminek tudja hogy Te nagyon fogsz örülni. Viszont ha nem nyitod ki, akkor nem is tudod használni. És van egy kis kanyar is a történetben: Jézus minden napra tartogat valami ajándékot. Azaz minden egyes napra külön, külön. Csak arra a napra. Szóval ha az egyik ajándékot nem nyitod ki, akkor a következő napon már egy teljesen új vár. Mindig csak a mai nap a Tiéd,a tegnapi és a holnapi már vagy még nem a Te dolgod. Úgy van ez mint a mannával a pusztában. 
 Hogy miről beszélek itt összevissza?


Az imáról. A reggeli találkozásról Jézussal. Isten minden reggel tartogat Számodra valamit, valami olyat,amit aznap feltudsz használni, ami azt a napodat boldogabbá, teljesebbé teheti. A Lelkét adja Neked. A legnagyobb és legszebb ajándékokkal halmoz el, amelyek az egész napot beragyoghatják.

Reggelenként hagyom hogy Isten megszeretgessen, hogy aztán ezt a szeretetet tudjam továbbadni az embereknek akikkel aznap találkozom. Viszont vannak napok, amikor úgy gondolom hogy most se kedvem se időm nincs az imára,és olyankor elég undok és szeretetlen tudok lenni másokkal... Van olyan is, hogy előre figyelmeztet,hogy egy adott szituációban hogy tudom Őt képviselni, vagy hogyan tudok az Ő akaratában maradni. Ha például reggel állandóan a türelmet hozza fel, akkor szinte biztos hogy az a napom eléggé türelmet próbáló lesz. Viszont így, hogy reggel találkoztam Vele és a  beszélgetésünk a fülembe cseng, nagyobb az esélye hogy valóban türelmes tudok lenni az adott helyzetben. És még számtalan példát feltudnék sorolni, de biztos vagyok benne, hogy Te is tudnál mesélni ;)

Végezetül pedig azt kívánom Neked és magamnak, hogy amikor Jézus elé kerülünk, úgy menjünk el, hogy ne hagyjunk kibontatlan ajándékokat magunk mögött, minden napot tudjunk úgy élni, ahogy a mi csodálatos Istenünk eltervezte :)

                                   






B.L.L.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése